Sunday, March 14, 2010

Bebelan merapu..

YA!

seperti yang tertulis pada tajuk itu aku nak merapu je dalam entry yang ini...
bukan ape..
kalau aku asyik dok simpan dalam hati mau sakit jadinya nanti..


aku tak tau la... aku sebenarnye bukan la jenis mat jiwang ke...
i admit it... i'm bad with words, and not really good at communicating...
no wonder tak de orang nak rapat dengan aku kalau tak kenal aku...
bile aku tengok both of my sis hangout with their friends....
i'm jealous with them...
tu la time aku tak de kat umah aku cube nak buat kawan....
cume kadang2 aku tak yakin..
ape yang aku buat tu betul ke???
berkesan ke ape aku buat???
aku nak orang cuba paham sapa sebenarnye aku ni...
but when i reflect about it...
me myself don't know who i really am...
how am i supposed to make other know about me then???
physically i'm surrounded with peeps...
but lonely deep inside my heart..
i need the light that will shine throughout my heart just like before..
dulu...
aku tak pernah rasa motivated untuk melakukan ape pun...
when i failed at doing something i would have said something like "ah, like i should care what happened next... it's out of other people business,,,"
tapi di sebabkan die la aku jadi lebih motivated untuk terus belajar...
maybe orang akan cakap...
"ala... tu ego sorg laki... x nak kalah dgn perempuan"
tapi aku tak peduli semua tu...
aku anggap die one of my best friend...
selepas beberapa peristiwa aku rasa perasaan aku terhadap die bukan sekadar kawan lagi...
tapi aku takde luahkan samapi la birthday dye yg ke-17...
tapi aku dapat respons yang sebaliknye...
since tu aku dah tak de lagi bercakap ngan die...
kehadiran aku seolah-olah tak wujud lagi depan mata die..
time tu baru aku rasa pahit nye perpisahan...
bukan dengan awek pun..
tapi dengan sahabat rapat sendiri....
hal ni secara tak langsung dah 'down' kan perasaan aku...
aku tak de semangat langsung eventhough spm da tinggal beberapa bulan je time tu...
hal tu ak cuba lupa kan tapi x dapat langsung...
sebab aku still hargai apa yang die dah buat sebagai seorang sahabat...
aku cuma harapkan kite dpt jadi kawan macam dulu..
aku tak nak lebih...
aku tau kite ade komitmen terhadap tanggungjawab masing2
n aku tak nak kau ubah komitmen kau tu...
aku cuma perlukan ruang sebagai salah seorang sahabat...
bukan sebagai seorang teman istimewa...

cukup dulu mase untuk aku merapu ni...
semua ni hasil luahan hati yang masih kecewa atas kesalahan sendiri..
tapi apa yang dah berlalu.. x dapat untuk patah kembali...
bak kata pepatah arab...
masa itu ibarat pedang...
kalau kita tak menggunakannya secara betul akhirnya die akan memakan kita sendiri...

aku akhiri entry ni dengan lirik AXL- Andai dapat ku undur masa

Dalam usikku merajuk seketika
Laluku pergi meninggalkan dirimu
Tanpa ku duga
Lilin menjadi bara
Gurauanku jadi dilema prasangka

Kau menyangka aku pergi kerna dia
Yang tak pernah wujud dalam alam cinta
Belum sempat ku jernihkan suasana
Engkau pula yang hilang
Entah ke mana

Puas sudah ku mencari
Ku tinggalkan pesan
Ku kirimkan berita
Agar dapatku temui dirimu
Umpama sebutir permata yang sirna

Andai dapat
Ku undurkan putaran dunia
Inginku ubah semula kata
Dan tingkahlakuku yang salah
Agar kita dapat seiring
Di mercu asmara

Tak ingin lagi
Dan tak mahu lagi berpisah
Bukan dengan kerelaan hati
Penyesalan yang tiada kesudahan
Ku tersepit dalam jerat sendiri


-owari-

4 comments:

aLi[a]] ranchaxx said...

affan.feewit.HAHA. :)

chopiex a.k.a nabila said...

Maybe there's someone better in future. Think positive dude <___> !

d@rKCl¥d3™ said...

alia: lalalalala~

chopiex: thx very much~ not expecting much but... yeah.. i know who i am... not a good person to be loved ... but i need some support though... mentally unstable sometime... huhu~

ciktina said...

mcm sedih je aku bce post ni affan..
xpe. aku kan ada :)


*lmbt gila aku bce post kau ni kan?hahaha