Saturday, April 18, 2009

yeah!! 日本!! (Japan!!)

haha~
bukan main penat lagi aku tunggu keputusan JPA nak keluar..
bcoz sebelum tu da check untuk kemasukan ke matrikulasi..
so aku dapat Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan (KMNs) a.k.a. matrik pilah..
hahaha~
and petang tu akak aku ada bagi ym kat aku..
dia pesan jangan pergi matrik..
bcoz tak best..
haha~
aku da fikir macam-macam la~
macam mana la aku kalau aku tak dapat tawaran JPA nie..
serabut jugak la kepala otak..

malam 17 april 2009...

masih dalam keadaan cuak...

lebey kurang jam 2350

en. anas da ym aku..
beliau da tanye result ku macam mana..
ake cuba ke page JPA mencari mana kah butang untuk semakan keputusan tu.
tak jumpa and aku terus main game untuk kurangkan rase cuak~

jam 0025 18 April 2009

en. anas mengejutkan aku yang sedang khusyuk main game..
beliau (ceh beliau lagi) bagi aku page http://esilav2.jpa.gov.my and terus suruh aku semak...
aku buka page tu dan terus cari link yang aku nak...

aku memasukkan no ic aku and...
VOILA!!!
keluar arr page seperti yang tertera di bawah ini..
haha~

(owh.. pedulikan masa pada screenie ini.. aku excited sampai terlupa nak amek screenie ketika itu..hehehe)

so mula la menghebohkan berita tersebut kepada en. anas yang sesungguhnya cam berminat nak tau keputusan aku (atau sebenarnye die just nak tau kalau orang yang dapat die akan keluar ape.. haishhh)
and disebabkan aku agak bizibody..
aku cuba la memasukkan beberapa no ic geng-geng ak yang ada apply kursus dekat jepun nie..
and keputusan die??

Nama - Kursus - Status
  • Ahmad Suhaimi - Kejuruteraan Akademik Jepun - BERJAYA!!
  • Hafiz Othman - Pergigian Jepun - BERJAYA!!
  • ????????? - Kejuruteraan Teknikal Jepun - tidak berjaya~ (nama tak ditunjuk kerana takut sensitiviti berlaku... hehehe)
huhu~
setelah berpuas hati..
aku tidur agak awal berbanding hari-hari sebelumnye.. (ceeeeeehhh)
pagi tadi baru teragak nak check untuk seorang lagi..
nyaris terlupa bcoz tak de contact die since abes interview ari tu.. (ke since abes plkn..ntah.. don't care lah)
so projek bizibody aku pun bermula la balik..
haha..
anyway..
cik farihin turut berjaya mendapat tawaran biasiswa tersebut~
haha~
aku message die supaya cek keputusan tersebut..
sebab penerimaan tawaran tersebut kena sahkan sebelum 21 April 2009
so aku buat-buat la tak taw kan.. (ye la.. tak nak la spoil surprise untuk orang..)
tapi kantoi gak akhirnye..
hahaha~
anyway..
aku nk tegaskan...


AKU DAPAT TAWARAN KE JEPUN!!!
やった!!!! (YATTA!!!!)


6 comments:

Anas said...

tahniah..
haha aku watak utama siot
:P

d@rKCl¥d3™ said...

hahaha~
da mmg ko je yg cam excited sgt nk taw..
hahahaha~

i.a.m.r said...

tahniah oh!

d@rKCl¥d3™ said...

trima kaseyh!!
hahaha~

[thah] said...

congrate weyh..hoho..bst dowh leh g jpn~~

d@rKCl¥d3™ said...

tengkyu cik thah~
hehe~